Fotbollsblogg

Slänger in ett inlägg här som jag nyss publicerade i min blogg på kylspray.com.

. . . . .

ÖMSOM VIN, ÖMSOM VATTEN
Rubriken kunde relatera till mina dryckesvanor under Greklandsvistelsen, men i stället syftar den till helgens fotboll för egen del så här långt. En seger och en tung förlust är facit nu när lördagseftermiddagen är på väg mot kväll.

NIK vann programenligt borta mot nästjumbon Blomstermåla IK igår. Den spelmässiga insatsen var enligt rapporterna ganska långt ifrån att kunna jämföras med ett gott årgångsvin, men resultatet 4-0 går däremot inte att klaga på. Det smakade utan tvekan mer än okej och innebär att NIK fortfarande endast är en poäng bakom kvalplatsen upp till elitfyran, mellansteget mellan fyran och trean som de har hemma i Småland. Egentligen bör väl inte NIK, med en hög medelålder och många spelare som varvat ner från spel högre upp i truppen, gå upp men givetvis är det roligt att de har varit med och slagits i toppen (tvåa, fyra respektive fyra) sedan vi tog klivet upp (med undertecknad som inhoppande ytterback/mittfältare) 2006.

Om gårdagskvällen summeras med vin var dagens match på Olympiafältet inte vatten värd. Mitt eget HF Olympia dominerade derbyt mot ett åderlåtet Stattena IF, hade rättvist 1-0 i paus och såg ut att kontrollera det hela rakt igenom. Sedan åkte de vitröda på ett alldeles för billigt mål tidigt i andra och förlorade all trygghet som såg ut att finnas där före halvtidsvilan. Trots en mindre bra insats spelmässigt efter 1-1 borde det ha blivit poäng för vår del och före kvitteringen kunde det mycket väl ha blivit 2-0, utan att vi för den skull skapade mängder med chanser. Men i stället gick det som det brukar för bottenlag: 1-2 med mindre än tio minuter kvar och en såväl bitter som orättvis och onödig uddamålsförlust var ett faktum. 

Om inte grekinspirerade Alexander Den Store vinner sin match i helgen är det fortfarande fem poäng upp till kval för vår del, med fem matcher kvar. Man behöver inte bara någon raketforskare för att förstå att det blir tufft, men vi har såväl Alexander som seriejumbon Bergandy kvar att möta och får hoppas på hjälp från de andra lagen utöver de resultat som vi själva kan påverka.

Utlovad tabellscreen kommer efter helgen, såväl från division 6 Nordvästra Skåne B som division 4 Sydöstra Småland.

Om ni är sugna på mer lokalboll rekommenderar jag de här bloggarna:

http://skanebollen.wordpress.com/

Min tidigare klubb, Nickebo IK, som jag skriver mycket om här har förstås en hemsida. Den står i mångt och mycket undertecknad för och den hittar ni här:

http://www.nickeboik.com/fotboll/

http://www.barometern.se/blogg/fotbollsbloggen/



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0