NIK-analys del 2

MÅLVAKTER
Förut kändes startelvan tämligen enkel att pricka in men i dagsläget är det svårare. Ewaldh kan vi med all säkerhet sätta som målvakt, då han förstås är given. Bakom finns Radhe den äldre, nämligen Tobias Radhe (pappa till nämnde Emil). Han har spelat stabilt när han har fått rycka in på försäsongen. Som kuriosa kan tilläggas att samma spelare även kan prestera som utespelare, något han bland annat visade med ett inhopp som vänsterback senast.




FÖRSVAR
Backlinjen kommer garanterat att innehålla kaptenen Christopher Eriksson men sedan är det öppet om platserna. Rutinerade Niclas Johansson har mestadels huserat som högerback under förra säsongen och i vår, men kamperade senast ihop med Eriksson då ett par tänkbara mittbacksnamn saknades. Johansson kan även spela centralt på mittfältet men ser ändå ut att ta en backplats i första hand. Förmodligen till höger, även om Magnus Berglunds glädjande och pigga comeback efter ett års skadefrånvaro nu ser ut att ge tränarduon ett till tänkbart ytterbacksalternativ (den tidigare mittfältsgiganten spelade högerback 2008 innan han tyvärr var tvungen att ta paus från fotbollen på grund av en krånglande ljumske).

Med Johansson till höger och Eriksson i mitten finns två platser till att fylla. Mikael Larsson var mycket duktig som mittback hela förra året men har testats på mittfältet i vår. Antingen blir han kvar högre upp i planen eller kamperar han återigen tillsammans med Eriksson. Alternativet om Larsson tar mittfältsplatsen är nickstarke, placeringssäkre Magnus Loman. Någon av de två spelar säkerligen bredvid Eriksson, mitt tips i dagsläget är Loman, och den andre tar innermittfältsplatsen.

Vänsterbacksplatsen är den mest öppna som jag ser det. Albin Aghamn, Henrik Bergerstam och i viss mån även Tommy Persson samt Niclas Johansson/Magnus Berglund (bilden nedan) kan komma att utgöra alternativen där. De två förstnämnda bör ligga närmast till hands men håller Berglunds ljumskar kan han bli ett utmärkt ytterbacksalternativ och antingen få Johansson att byta kant eller själv ta vänsterbacksplatsen. Alternativen är många och vi ska inte glömma att mittfältaren Dennis Svensson också kan ta steget ner.




MITTFÄLT
På mitten kommer vi som sagt förmodligen att hitta Larsson alternativt Loman centralt. Där får den utav de två som spelar på innermittfältet sällskap av Joakim Jonsson. Jonsson vinner och fördelar boll precis som ifjol, förmodligen flankerad av kantspelarna Jimmy Wiberg och nämnde Svensson. Wiberg kan även spela centralt men får i första hand ses som högermittfältare. Alternativ på kanterna finns främst i ynglingarna Robin Eriksson och nyförvärvet Emil Rahde samt nämnde Tommy Persson.

Peter Svensson
kan även gå in på mitten, såväl på kanten som centralt, och dessutom agera ytterback om så krävs. Ett annat nyförvärv som inte funnits med så mycket än men som kan tillföra en hel del speed på vänsterkanten är Christopher Rosenquist. Ett av fjolårets utropstecken, Roger Karlsson, finns också med i bakvattnet även om hans försäsong har innehållit innebandy och det i skrivande stund är oklart hur mycket (eller om) han kommer att spela för NIK i år.




ANFALL
Framåt återfinns Sonny Ståhlbalck i en roll mellan mittfältet och anfallet tillsammans med skyttekungen Bojan Dinic. De två backas främst upp av Rahde och i viss mån även Eriksson (Robin), samtidigt som tränaren Anders Madsen kan snöra på sig skorna och göra bra insatser som offensiv mittfältare/anfallare. Som ytterligare alternativ hittar vi Loman som stundtals spelade anfallare med gott resultat ifjol, även om han främst lär husera längre ner i banan.




Sammanfattningsvis går det utan tvivel
att konstatera att NIK-truppen, som i början av året såg lite tunn ut, nu innehåller ett antal goda alternativ på i stort sett varje plats. Givetvis får man som alltid på den här nivån räkna med att det alltid kommer att saknas några spelare till varje match, ytterst sällan kan ju lagen från fyran och neråt ställa upp med den optimala förstaelvan varje omgång. Men kommer NIK till spel med en skadefri trupp och kan ha de flesta tillgängliga från match till match så ser förutsättningarna riktigt lovande ut.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0