NIK-analys del 1

NIK vann som bekant i måndags och att bevittna den matchen gav mig också lite mer fakta att stå på när det nu är dags att analysera lite inför den stundande seriepremiären.

Nu väntar endast en träningsmatch till (Ljungbyholm imorgon) innan det är seriepremiär nästa fredag. Därmed är det också läge att, nu när undertecknad själv sett NIK spela i vår, göra en analys av läget och blicka fram emot premiärmatchen.

Tidigt under 2010 gick det att sätta vissa frågetecken för NIK. Nyckelspelaren Emanuel "Manno" Andersson hade lämnat för Blekingelaget Trion, duktige Sebastian Melin hade gått till Rockneby och målvaktsklippan Johan Ewaldh såg ut att kunna vara på väg till division 2-laget Lindsdals IF. I det läget hade man heller ingen koll på huruvida nyförvärven skulle kunna fylla luckorna eller på hur tränarduon Madsen/Svensson nu tänkte formera laget.

Frågetecken har nu, när det återstår en dryg vecka till premiären, rätats ut och känslan är klart mer lovande hos undertecknad än vad som tidigare var fallet. Det viktigaste beskedet kom i förra veckan då det stod klart att Ewaldh stannar i NIK. Därmed kan Nickebo förmodligen ståta med en av de bättre division 4-målvakterna, inte bara i Småland utan förmodligen med samtliga distrikt inräknade. Dessutom har nyförvärven kommit bra in i lagbygget. Framförallt verkar unge Emil Radhe kunna bidra med fart och kreativitet på mittfältet och allroundskicklige Tommy Persson gjorde en stabil insats senast.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0