Inför-rapporter, blogg- och speltips

Pga av publiceringskrångel på Kylspray.com för min del idag hamnar ett fotbollsinlägg här.

. . . . . . . .


Lokalfotbollen rullar vidare ikväll och i helgen med en rad intressanta matcher.
För vår del i HF Olympia väntar serieledarna FK Bosna på Olympiafältet på söndag och mitt gamla NIK åker till Glasriket och tar sig an Orrefors IF ikväll, för att ta ett par exempel.

Vi har som bekant inlett seriespelet på sämsta tänkbara sätt med två raka förluster. Lite av det kan förklaras med oflyt (premiärförlusten) och av att vi har mött två på förhand topptippade lag. Samtidigt är senaste 0-6-förlusten mot Ekeby förstås inte acceptabel och vi är i behov av poäng nu. Inte minst för självförtroendets skull. Faran med att ha så många nya och ett helt nytt lagbygge är, om det går dåligt, att folk lätt kan börja tvivla och tappa tron på vår spelidé. Något som vore förödande och inte minst onödigt då vi verkligen har en trupp med goda kvalitéer som bara behöver lite tid för att sätta sig på bästa sätt.

Träningarna i veckan har varit ganska bra och alla är motiverade inför söndagens och måndagens (b-laget spelar derby mot Stattena då) uppgifter. Alla är också medvetna om att vi behöver börja plocka poäng snart och vi kommer att komma väl förberedda för att lyckas med det.

. . . . . . . .

Inför FK Bosna-HF Olympia:
http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=541487 

Inför Stattena IF B-HF Olympia B:
http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=541503

Inför Orrefors IF-NIK:
http://www.nickeboik.com/fotboll/


. . . . . . . .

En riktigt bra blogg för er som vill följa lokalfotbollen
i Kalmar med omnejd har vi förresten här:
http://www.barometern.se/blogg/fotbollsbloggen/

Min gamla chef på Ölandsbladet-sporten, David Winberg, jobbar numera på Barometern och har höjt tidningens bevakning av lokalfotbollen med flera nivåer. Inte minst genom den här bloggen.

. . . . . . . .

NordicBets satsning på odds ända ner till division 4 kan innebära en guldgruva för de som är insatta i lokalbollen. Inte sällan hittar man riktigt lockande odds då oddsetsättarna förmodligen mestadels går på tabellplacering och i viss mån senaste resultat när de spikar oddsen, utan att ha direkt koll på läget i lagen. 

Ikväll skulle jag rekommendera följande spel i division 4 sydöstra:
Pukebergs BK-Fårbo FF 1, odds 2.30
"Puke är ett ojämnt lag förvisso men innehåller flera intressanta spelare. Hemma på Pukevallen tror jag att de tar en trea mot Fårbo. Gästerna vann förvisso mot topptippade Real Trekanten i premiären, men för stora växlar ska inte dras av den segern. Trekanten föll nämligen återigen i veckan hemma mot Blomstermåla och ser inte ut att ha fått igång maskineriet än. Så lägg en slant på hemmaseger!

Gullabo/Gullaboås-Madesjö IF 1, odds 2.80
Madesjö åkte ur elitfyran förra säsongen och fick tack vare, eller hur man ska uttrycka sig, det en favoritstämpel i årets division 4. MIF föll dock riktigt tungt mot öländska RM IF i premiären. Hela 0-5 på hemmaplan blev det och ett stukat Madesjö kommer inte att få det lätt ikväll. Mycket sämre uppgift än Gullabo/Gullaboås på bortaplan när man jagar revansch för en så tung förlust går inte att få. G/G har visserligen tappat i slagstyrka i år, men på hemmamark är det jobbiga att tas med.

Ett annat lockande odds är Bergkvaras 3.80 borta mot RM IF. Ölänningarna vann visserligen som sagt premiären på ett riktigt imponerande sätt och de har en stark trupp, men de senaste säsongerna har man varit riktigt ojämna. Bergkvara i sin tur har ett par riktigt spännande nyförvärv i förre Kalmar FF-spelaren Jon Björklund och Söderåkra AIK:s målmaskin Thom Emilsson så RM får se upp. Matchen känns vidöppen och då kan det vara värt en liten peng på bortaoddset.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0