Bedrövlig fotbollshelg

0-6 i fredags följdes upp av en lika usel söndag fotbollsmässigt. B-lagspremiären, dit man hastigt och lustigt blev inkallad sent igår och fick 90 minuter som högerback för andra gången på tre dagar, slutade med en mindre smickrande 0-4-förlust. Därefter bar det av hem lagom för att se Bonera riva ner Cassano med rött kort, straff och 1-1 som resultat i Milans möte i Genua med Sampdoria. Inte nog med det, i slutminuterna (på stopptid) kom givetvis också ett 2-1-mål för Sampdoria och så var en fiaskohelg utan dess like fullbordad.

Så mycket att säga om våra matcher i helgen finns egentligen inte. Dock vill jag skriva av mig lite ändå. Fredagens storförlust var rättvis även om resultatet blev lite väl stort, men idag speglar 0-4 långt ifrån händelserna. I första halvlek var vi bättre än Kågeröds BoIS, vars a-lag är i division 4, och skapade också klart fler riktigt heta chanser än gästerna. Bland annat hade vi en boll i stolpen och returen slogs i mål, men det dömdes bort för offside.

Andra halvlek började på samma sätt med åtminstone en jättechans för oss och aggressivt spel men efter att de slumpartat runnit igenom och gjort 0-1 rasade allt. För många började slarva med att ta det defensiva jobbet, vi hamnade ur positioner och de fick göra tre ganska billiga mål till. Samtidigt hade vi inte marginalerna med oss då vi hade två bollar till i ramen och ett par jättelägen till. Så 0-4 speglade som sagt inte alls varken spel eller chanser, även om vi tappade spelmässigt sista halvtimmen.

För egen del var dagens match ändå en självförtroendehöjare då jag var mer delaktig i spelet och kände mig mer bekväm med bollen än i fredags. Nu gäller det bara att jobba vidare på det och hoppas att man får fler chanser på högerbacksplatsen framöver.

Mer om Olympias matcher hittar ni här:

Milan är väl inte så mycket att orda om. Vad jag har förstått var första halvlek inte så tokig men givetvis förändrade Boneras utvisning matchen helt. Nu var Rossoneri ändå nära att få med sig en pinne mot ett CL-jagande Sampdoria och att såga alltför mycket då känns inte relevant. Jag läste sågningar som "skjut Bonera och släng honom i havet, vilken pajas" på forumet och det är ju verkligen sådana supportrar vi behöver fler av nu...

Samtidigt gick det att läsa sågningar av Oddo. Nog för att även undertecknad bävade när denne byttes in som mittback efter Boneras röda kort men att lasta den gamle ytterbacken för förlusten är inte heller vettigt. Visst var det Oddo som förlorade duellen vid 1-2-målet men Sampdoria gjorde det bra i den situationen och i övrigt var Oddo klart godkänd.

Löjligt säger jag bara om ovan nämnda, samtidigt som jag ändå oroar mig en del för sommarens mercato då Berlusconis snålhet - som är ett faktum numera - gällande Milan kan leda till ytterligare en sommar utan nyförvärv av den kalibern som verkligen behövs.

Romas seger var det enda som någorlunda räddade den här helgen. Måtte de ta ligaguldet före Inter nu. Det är de röda från Roma värda.

Vucinic förresten - oerhört underskattad och har så varit i flera år. Det visar montenegrinen gång efter annan och vilken dröm det hade varit med honom i rödsvartrandigt.