Uppskattad framgång

Efter alla tunga nederlag den här säsongen, såväl för a-laget som för b-laget (allra värst är det ju för a-laget) så kom en efterlängtad seger i onsdags. Hille IF:s b-lag gästade Korsnäsvallen för ett division 6-möte och till alla KBK:ares glädje avgick vi med segern med 3-1 (0-1).

Det var ett för dagen rejält toppat b-lag med många a-lagsspelare som kom till spel för vår del. Förutom att vi jagade en seger och välbehövlig självförtroende var tanken att vi skulle testa ett lite nytt spelsystem och spela ihop oss inför de fyra sista matcherna i division 4. Att vinna ingjuter ju självförtroende, även om det är division 4-spelare som vinner i division 6. Oavsett motstånd så är segrar alltid nytta för självkänslan och moralen inom truppen.

Grym inställning och moral visade vi också upp igår. Det var det allra bästa med segern, att se hur gärna alla verkligen ville vinna den här matchen och att alla krigade för att göra det.  




Högerback och sen vänsterback.

Vi testade ett slags 5-3-2/ 3-5-2-system till en början, något som funkade hyggligt. För egen del innebar det för dagen en plats som högerback/högermittfältare. Vi hade lite svårt att hitta rätt i försvarsspelet med det nya systemet, men skötte oss ändå helt okej. Offensivt såg det bra ut och vi kom runt både på kanterna och igenom i mitten gång på gång. Vi skapade också chanser i mängder, riktigt vassa sådana, men återigen hade vi svårt med målskyttet.

Att ligga under med 1-0 efter första halvlek, som vi gjorde efter att ett inlägg oturligt seglat rakt i mål, kändes minst sagt frustrerande. Tankarna på att "nej fan, inte igen, inte en sån här match till" fanns där förstås, men som tur var slapp vi vara med om ytterligare en match som vi dominerar men inte lyckas vinna.

I andra kom 1-1 snabbt när Robin, numera mittback, stötte in bollen efter en hörna. Vi spelade 4-4-2 nu och hittade lite mer trygghet i defensiven än i första halvlek, något som gjorde att anfallsspelet i sin tur blev ännu bättre. Vi fortsatte att skapa mängder med chanser och när Sam slog in 2-1 i mitten av halvleken var det minst sagt rättvist.

Ju längre matchen led desto hårdare jobbade vi för varandra. Alla slet såväl offensivt som defensivt. Hille skapade inte många chanser, försvarsmässigt var vi stabila, och framåt hade vi mycket rörelse i spelet. Alla tog löpningar och vi rulla ut dem riktigt bra.

Sam punkterade matchen med ett 3-1 efter att vi bränt flera gyllene lägen. Bland annat träffade Robin insidan av stolpen och Brännström (uppflyttad som släpande anfallare i andra!) missade ett par fina chanser. Något som dock alltså inte gjorde något. 3-1 tack vare Sams andra mål för kvällen och en klart rättvis seger för KBK.

Hela laget stod för en stark insats. Ingen föll ur ramen och alla tog sitt ansvar. En del höjde sig extra. Som tvåmålskytten Sam, Wirtz som slet hårt på mitten och nämnde Robin i backlinjen. För egen del var det godkänt i första, inte mer. I andra däremot kändes det riktigt bra som vänsterback. Kul att spela när det rullar på fint för laget. Och stod för en del lyckade ingripanden själv också. Så godkänt i alla fall sammantaget den här gången.



KBK-seger :) (gammal bild från försäsongen det här)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0