Kanonhelg

Den gångna helgen var den absolut bästa på länge. Två dagar som var och en på sitt sätt innehöll både roliga och oväntade saker uppskattas verkligen. Det var längesen en helg gav så mycket positivt. Och då ska man komma ihåg att den senaste månadens helger ändå har varit bra. Med andra ord: den här var kanon!

Hade egentligen inga som helst klara planer för helgen när jag strax efter lunchtid i lördags skickade iväg ett mess och grattade Robin på 21-årsdagen. Några minuter senare var jag helt plötsligt bjuden på födelsedagskalas till familjen Eriksson. Har aldrig tidigare haft nöjet att träffa fler än Robin ur den familjen på allvar så det blev en hel del nya bekantskaper.

Kalasandet drog igång runt tresnåret och det blev en strålande eftermiddag och kväll. Peter (tillsammans med sonen här nedanför) ledargestalten och pappan i familjen, dominerade totalt vid grillen (på kubbplanen också lite senare, om man frågar honom själv... :P) och såg till så att gästerna (som förutom mig och Bentzerbestod av en släkt fylld av, som det visade sig, trevliga människor) blev mätta och nöjda.

image72

Blev ätande, massa snack, lite gott öldrickande och njutande i solen på Erikssons altan i några timmar innan kubbspelandet drog igång. Peter hade stått för lagindelningen som innebar att jag, Bentzer, Klang och Patrik skulle möta mammornas/mormorns lag. Med andra ord en riktigt enkel lottning. Finaplatsen var redan bokad, men på något sätt stod vi till slut som förlorare. Många var våra förklaringar. Bland annat var gräsmattan felklippt. Synd att yttre omständigheter skulle avgöra i stället för spelskicklighet. I den andra semifinalen vann pappa Peter och hans "gubbgäng" till deras stora glädje (ingen annan jublade...) mot tjejgänget + Robin. Syskon Eriksson, Robin och Maria, plus några till ur Eriksson-släkten utgjorde dagens på pappret svagaste lag - synd att vi inte fick möta dem... ;) Gubbarna spelade sedan hem även finalen och Peter var inte sen att påpeka det under resten av kvällen :P

image74

Sopor ;)


Efter den för vår del fiaskobetonade kubbtävlingen blev det mer snackande, drickande, skojande och firande i ett antal timmar till. Schlagern tog vid på tv och för min del blev det ömsom tv-tittande med damligan, ömsom tjatande med Jansson (en skön lirare som hade anslutit) och co. Hela killgänget började få i sig lagom med öl och dylikt framåt aftonen och vi drog vidare in mot stan vid halv ett-snåret. Det blev slutpunkten för min del (drog hem till Sätra på egen hand, en skön promenad i natten när delar av gänget drog på efterfest) för en mycket lyckad lördag. Bara att tacka Erikssons, en familj som det verkligen var trevligt att stifta bekantskap med :)


En massa bilder från festen finns förövrigt här:
http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html

Som vanligt har texten sprungit iväg här, så får bli ett eget inlägg om en lyckad söndag.

"Jag har inte gjort nåt!" :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0