Grattis klubben!

Ett stort grattis till Nickebo IK, som firar 75 år i år :)
Något som uppmärksammades igår och kommer att vara det huvudsakliga ämnet i det här blogginlägget. Så mycket mer finns faktiskt inte att berätta om från veckan som gått. NIK spelade bara 2-2 mot Orrefors borta, med b-laget blev det storstryk mot Timmernabben trots en bra insats under drygt en halvlek och jag har jobbat i massor. Det är egentligen det enda som har hänt. Förutom att OS har börjat... Så blir en helgspecial här innan vi lägger ytterligare en vecka till handlingarna.

Gårdagen den, här veckans huvudmål. 75-årsjubileum för NIK och firande på Ljungvallen under hela eftermiddagen/kvällen. Blev en riktigt trevlig dag trots att regnet slog till en stund. Framåt kvällen sprack det dock upp och blev en riktigt fin sommarafton.

Hela evengemanget drog igång vid tvåsnåret och inleddes med diverse tävlingar, tipsrunda och annat sånt smått och gott som kan tänkas att roa barnfamiljer, pensionärer, ungdomar och andra eventuella målgrupper. Tipsrundan är jag tämligen säker på att jag kunde ha vunnit om jag deltagit i den. Något jag nu inte hann då vi som skulle spela lite fotboll fick roa oss med att byta om och värma upp. En som nu i stället vann var pappa som lyckades pricka in samtliga rätt (med andra ord var det enkelt... :P). En tröja fick han som pris. Inte direkt den snyggaste tröjan i stan, men gubben var nöjd :)

Fotboll var det sedan dags för. Dagens höjdpunkt om ni frågar mig och ett stort antal spelare till. För en riktig prestigematch skulle utspela sig: Årets lag mot Rogers lag. Vi i Årets lag kom till spel med sju-åtta nuvarande a-lagsspelare och en del b-lagsspelare. Roger, vår tidigare lagkapten och "stjärna" som numera har lagt skorna på hyllan, hade fått ihop ett riktigt starkt gäng. Inte de mest vältränade numera kanske, då de flesta har lagt av nu. Men däremot ett bollskickligt och taktiskt starkt lag. Dessutom förstärkt med några av årets a-lagsspelare, som gjort ett antal säsonger tillsammans med Roger tidigare.


Roger till vänster, kapten för sitt eget lag förstås, och hans lagkamrat Palle
efter prestigemötet.


Hursomhelst blev det en bra och spännande match. 2x30 minuters kamp var det faktiskt då båda lagen verkligen gick in för att vinna. Kul med prestige och en nyttig genomkörare för oss blev det. Givetvis var det också fint att vi lyckades infria förväntningarna och vinna. Om än med 3-2 och i en match där Rogers lag var väl så bra spelmässigt. Men var ju segern som räknades och vi var riktigt nöjda när vi sjöng segersången i omklädningsrummet efter :)

Drabbningen hade långa stunder riktig tävlingskaraktär och närkamperna var många. En blöt plan inbjöd till extra tuffa dueller och ingen höll igen trots att det egentligen var en uppvisningsmatch. Dennis punkterade matchen när han serverad av Bojan, som i sin tur spelades fram i djupled av undertecknad, slog in 3-1. 3-2 blev det visserligen i slutet men segern lyckades vi bärga.


Bojan visar dobbmärket på benet som Nicke J (till höger) gav honom i mötet
Årets lag och Rogers lag. Nicke förstärkte för dagen Rogers lag, då han förutom
att för närvarande tillhöra a-truppen tidigare har spelat åtskilliga år med Roger i
NIK-tröjan.


Riktigt kul att spela var det. Högerback under de 60 minuterna för min del och gick faktiskt riktigt bra. Känns som att självförtroendet har ökat. Kul också med den seriösa inställningen som alla hade och att se att flera av "gubbarna" som för dagen var motståndare fortfarande höll hög klass.


Familjen Dinic :) Lotta, Isabella och Bojan. Man ser ju att Isabella inte har
fått sin söthet från sin pappa i alla fall ;)

Efter en störtskur modell syndaflod var det bara att gå in i omklädningsrummet, sitta och snacka lite skit och vrida ur de dyngsura kläderna innan det var dags för att fortsätta dagens firande. Passande nog skingrades molnen och solen vågade visa sig samtidigt som maten serverades. Blev några timmar med god mat, trubadur-underhållning, tävlingar, kul snack i gott sällskap och lite öldrickande innan jag lämnade Ljungvallen.

Avslutade dagen med att bege mig in till stan för lite förfest följt av utgång med några goa gamla gymnasiepolare. Längesen vi hittade på något tillsamans så var läge att passa på nu. Sista helgen jag är hemma för den här gången är ju snart över och nu väntar fem dagars jobb innan det åter bär av till Gävle.

Det blev i alla fall en riktigt rolig och lyckad helg som fick vara "helgfinal" för den här vistelsen hemma i Småland. Vid den här tiden nästa söndag är jag återigen i Gävle och sommaren 2008 kan summeras.
 


http://alfredsson86.bilddagboken.se/p/main.html - som vanligt finns ett antal bilder här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0