En efterlängtad seger

Redan tisdag nu och en helg till har gått. Läge för en summering då, en summering som börjar med fotboll (inte direkt höga odds).

Lördagen innebar matchdag, b-lagsmatch i division 6 mot Gävle GIK på bortaplan. Och äntligen blev det seger igen.

Höststarten har varit tung såväl för a-laget som b-laget och ska jag vara ärlig var inte mitt hopp allt för stort om en trepoängare inför lördagens match. GGIK är bra och gav oss en rejäl lektion i våras, samtidigt som vi har haft lite problem med att få ihop ett bra b-lag på sistone.

Desto roligare då när det blir som det blev i lördags. En uddamålsseger, 2-1, efter en riktig krigarinsats av hela laget. Rätt inställning, kämparglöd och en strålande målvakt avgjorde till vår fördel.

Vänsterback i 90 minuter och lagkapten.

Rättvist kan man väl inte direkt säga att vi vann. Men vad spelar det för roll? Första halvlek var jämn och vi skapade fler klara lägen än GGIK, dock utan att lyckas förvalta dem. Vår nykomponerade backlinje fungerade klart godkänt och så hade vi Parre i mål som fick briljera rejält efter paus.

Mållöst i halvtid var det och då kände man att vi nog borde ha lett med något mål. I andra däremot kom utdelningen lite retroaktivt. Jim gjorde 1-0 när han kallt lättade bollen över målvakten på ett friläge och rutinerade gamle Mossberg gjorde 2-0 framspelad av tysken Johan "Torsten Frings" Wirtz.

GGIK i sin tur skapade chanser men missade. Eller Parre räddade ska man snarare säga. Vi försvarade oss ganska bra och alla krigade hårt i defensiven, men en del lägen skapades ändå. Fina räddningar från Parres sida räddade oss dock och inte förrän i 88:e minuten, på en straff, kom 2-1. Någon riktigt kvitteringschans fick de aldrig under de två minuterna som återstod utan vi höll emot och tog en mycket efterlängtad seger.

En hyfsad vänsterback och en grym målvakt.

Parre bäst i KBK för dagen tillsammans med Brännström som dominerade som mittback. Ganska nöjd med min insats också. Helt klart godkänd i alla fall och ruskigt skönt med en vinst.

Bästa kommentaren hade Parre, när han för en gång skull (enda lilla missen på hela matchen) kom ut lite fel på en höjdboll och jag fick städa undan bollen bakom honom precis före mållinjen.