Målrikt mot Strömsbro

Blev en bra söndag måste jag säga. Strålande väder när man slog upp ögonen framåt niotiden och efter en god frukost (som jag bortskämd av mamma slapp duka fram själv...) hörde min gamle KBK-kamrat Olof lägligt av sig och undrade om jag var sugen på en morgonpromenad. Givetvis hakade morsan och jag på i det fina vädret och det var ju passande att dels få njuta av en promenad, dels få tjata lite numera Stockholmsflyktade Olof igen. Därefter upprepades samma procedur som under lördagen, nämligen ätande och sen laddning inför matchen.

. . . . . .

Efter lördagens förlust var vi förstås revanschsugna, eller nej förresten, vi borde ha varit riktigt revanschsugna men det såg långt ifrån ut så till en början. Fullständigt värdelösa var vi under stora delar av första halvlek. De första minuterna såg okej ut, men sen började vi krångla till allt, spela svårt, visa brist på inställning och stå fastväxta i stället för att röra oss. Strömsbro som var söndagens motståndare hade mycket väl kunnat ta ledningen (de borde ha gjort det) på någon av alla hörnor de skapade, men stolpen och en alert Parre i målet räddade oss.

Defensivt var det okej även om vi hade alldeles för stora avstånd mellan lagdelarna. Strömsbro spelade inte sig till så många chanser, men var farliga på fasta situationer och det var långt ifrån rättvist att vi ledde efter första halvlek. För ledde gjorde vi otroligt nog med inte mindre än 4-0 (Basse 3, Petta 1). Vi bjöds på ett par mål och fick med oss det flyt som var emot oss under lördagen. Men konstig känsla att leda med 4-0 och vara överens om att vi hade spelat bedrövligt.

Höjde oss dock rejält i andra. Började äntligen springa lite för varann och man märkte tydligt vilken skillnad det blev när vi satte lite fart på boll och ben. Basse gjorde sitt fjärde mål för dagen, Brännström nätade snyggt efter en fin framspelning av Mange och den sistnämnde fann även han nätet. Riktigt snyggt mål faktiskt efter dagens bästa anfall. Olovsson ut till mig, upp på Jim, tillbaka till mig, djupledsboll på Jim ute till vänster, bollen vidare ut till Basse, inspel snett bakåt till Mange och mål :) Fint att få avsluta en från början bedrövlig match på ett bra sätt. Och inte fel att vinna med 7-0 heller.

Laget för dagen:
Parre - Pär J, Brännström, Olovsson, Affe - Mirza, Mange, Admir, Jim - Petta, Basse.

Basse bör berömmas lite extra efter fyra mål. Hela laget höjde sig också som sagt i andra halvlek, kanske framförallt Brännström som tog klivet upp på innermittfältet.

Godkänt betyg för egen del även den här gången. Vänsterback under runt 85 minuter och i andra halvlek var det faktiskt riktigt kul att spela boll. Kunde bidra lite offensivt och var så när att göra mål till och med. Efter en ribbträff som vänsterback tidigare under försäsongen fyllde jag på och sköt knappa decimetern utanför bortre stolpen den här gången. Nära nära, men inte tillräckligt. Bara att ta nya tag.

Träning nu och lite mer bloggande efteråt. Har förresten lagt in en del bilder från helgen här:

image44

Jag syns knappt, men gör ett tappert försök (tror det lyckades) att stoppa ett Strömsbro-anfall i första halvlek.