Lugn lördag

Blev återigen en lugn lördag, dels beroende på att jag som bekant har haft mamma på besök här i helgen och dels beroende på att det vankades fotboll under söndagen. Lördagsförmiddagen gick åt till att ta en liten shoppingrunda på stan och fika på ett av mina stamställen här i stan, Capuccino på Nian. Därefter hem, äta och börja ladda för dagens match.

. . . . . .

För motståndet den här lördagen stod Arbrå BK, division 4-lag från Hälsingland. Blev en startplats till höger i backlinjen den här gången i ett lag som för dagen såg ut som följer neranför här.
Bentzer - Affe, Pär J, Brännström, Danne - Enes, Petta, Admir, Jim - Mossberg, Basse

Vi inledde riktigt bra och tryckte tillbaka gästerna, särskilt första 10. Gick bra för egen del också då, följde med upp en del i anfallen och det kändes bra. Men trots ett kompakt spelövertag lyckades vi inte få in bollen. Vi skapade chanser men brände, som så många gånger förr. Bakåt var det däremot riktigt stabilt, förutom en ynka gång då vi tappade markering och helt plötsligt låg vi under med 1-0. Något som också var halvtidsresultatet.

Kändes konstigt att vara i underläge med tanke på att vi hade ett sånt övertag. Något som gjorde att vi förstås hade gott hopp om att vända efter paus. Matchbilden var precis densamma som i första, ett totalt överlägset KBK som febrilt jagade en kvittering men som brände chanserna och hade svårt att komma till avslut. Vi var alldeles för tama och när Bentzer missbedömde en hörna, Arbrås enda chans dittills i andra, var i stället 0-2 ett faktum. 0-3 kom på en kontring som ett brev på posten när vi tryckte på men blev för nonchalanta bakåt.

Sammanfattningsvis en ganska konstig match att spela. Spelmässigt såg det helt okej ut från vår sida stora delar av matchen, samtidigt som vi trots tre baklängesmål kändes stabila i defensiven. De skapade inte mer än tre riktiga chanser egentligen. Hade vi bara fått hål på dem tidigt i matchen hade det nog blivit en helt annan historia. Men det går ju som bekant ut på att göra mål för att kunna vinna, något vi inte lyckades med.  För egen del blir betyget liksom för laget godkänt, varken mer eller mindre. Svårt att direkt hylla någon KBK:are efter matchen, men Pär J stod i alla fall för en stabil insats som mittback. Bäst i KBK för dagen i mitt tycke.

. . . . . .

Stryk för mitt gamla NIK i premiären hemma. Dryg fotbollslördag med andra ord. 2-4 borta mot Blomstermåla var inte direkt den starten man hade hoppats på.

. . . . . .

Resten av lördagen bestod sedan av tacosätande, godis och tv-tittande. Lagom slappt och skönt, passade bra efter fotbollen. Inte så mycket mer att berätta om angående lördagskvällen. Dock trevligt att höra att vår nämnde lagkapten Pärra J tar ansvar för sina lagkamrater och värnar om deras bästa även utanför planen :)

image43

Brännström, Pär, Jim och jag (nr 3)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0