Kämpa tillsammans

Är lätt att klaga över saker själv, men den senaste veckan har jag (tyvärr) insett att fler i min vänskapskrets, såväl här uppe som bland de närmaste vännerna där hemma, också funderar mycket och i vissa fall har det riktigt tungt här i livet just nu. Det är märkligt att det aldrig ska vara enkelt, inte för någon tycks det. Åtminstone aldrig för en själv, eller för de som står en närmast. 

Tunga besked, tårar, besvikelse och många jobbiga tankar verkar genomsyra min nära vänner-krets just nu. Verkar inte vara någon hejd på bakslagen för tillfället. Hoppas bara att allt till slut blir till det bästa för de iblandade, vi får kämpa på tillsammans. "That's what friends are for...".

Det kanske kommer något gott ur allt det svåra ändå, för alla i slutändan. Som en nära vän här uppe sa häromdagen:
"Dom tuffa besluten är ofta dom kloka".
Det stämmer nog, att det är så. I längden blir det nog bäst om man i ett kortare perspektiv orkar och vågar ta de jobbiga besluten som gör så ont. Men för de som får ta emot beskeden efter att de svåra besluten är fattade är förstås smärtan ofattbar, och det gör nog nästintill lika ont att vara den som står för beslutsfattandet.


. . . . . . . . . . .


Skrev ihop en krönika, för övrigt delvis inspirerad av en klockren Lundell-låt, till Milans Svenska Fans-sida under påskhelgen. Passar på att citera mig själv här, då jag tycker att de här meningarna passar in väldigt bra för såväl mig som flera av dem i min närhet just nu.

"För hur planerar man för framtiden när allting i nuet är kaos? Att enbart titta framåt innan de problem som finns i dagsläget är lösta är att ta hjälp av någon slags konstgjord andning som inte fungerar i längden. Det är att hoppa över flera steg på vägen, att försöka ta en genväg bara för att senare stå där vilseledd och inse att man borde ha gjort upp med sitt förflutna innan man gav sig av mot framtiden."

http://www.svenskafans.com/italien/milan/artikel.asp?id=226978



. . . . . . . . . . .

Ser fram emot att se Christofer "Chrille" Eriksson i djävulsmundering i Barometerns fotbollsbilaga Bollkallen, NIK:s Dr Jekyl & Mr Hyde. Hoppas bara min gamla Ölandsbladet-chef vinklar det ordentligt, så att framförallt NIK-backens hårda sidor på planen framhävs. Vill läsa om söndersparkade vattenspann, gula kort och klassiska utbrott :) Men i övrigt är han ju en väldigt mjuk och snäll kille :)

. . . . . . . . . . .

Tur att fotbollen för egen del går bra för tillfället i alla fall. En lyckad insats och mycket beröm av tränaren i söndags följdes upp med mer beröm och en riktigt bra träning faktiskt i måndags. Riktigt kul var det!

Fysen första delen av träningen var väl i och för sig inte det roligaste man har varit med om, men efter en hård försäsong är vi å andra sidan vana nu. Mina ben,  speciellt låren, ville dock påminna mig såväl igår som idag om att måndagspasset slet hårt på dem. Men träningsvärk är lite skönt också på något sätt.

image36

I ett vinnande lag på måndagsträningen: Brännström och Danne Södergren.

Roligare blev det när vi drog igång och spelade. Coach hade bestämt sig för att spela samman oss defensiva spelare och på samma sätt matcha ihop de offensiva kuggarna. Det renderade i en prestigefylld match mellan oss backar/defensiva mittfältare och truppens offensiva mittfältare/anfallare. Givetvis drog vi det längsta strået och vann med 3-1 (eller 2-1, som de gnälliga förlorarna hävdade). Oavsett vad så visade vi var skåpet ska stå. Inte konstigt det med en line up bestående av Parre - Perra J, Olovsson, Affe -  Södergren, Brännström - Mange :)

Inläggets rubrik passar faktiskt in här också, något jag inte tänkte på först. För vi kämpade verkligen tillsammans på träningen, hela KBK-truppen gör det numera. Känns lovande.

. . . . . . . . . . .

Dags att rycka upp sig och se till så att slutarbetet i värdegrunskursen blir klart nu. Började en ny kurs igår förresten, ledarskap och lärande. Verkar riktigt intressant så kan bli givande faktiskt.

. . . . . . . . . . .

"...när natten kommer är hon ändå där, vad kan du göra åt att du är kär?"

Ja, såväl när natten kommer som när gryningen anländer. Det går inte att göra något åt det.


Kommentarer
Postat av: JohnJohn

Milan är sämst.

2008-04-03 @ 10:45:42
Postat av: du vet vem

glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya!

de stämmer! jag lovar :)

2008-04-04 @ 19:40:40
Postat av: Affe

Du vet vem,

jag vet vem, och du har rätt :) men vissa kan man inte glömma, de återkommer ständigt :S

2008-04-07 @ 16:02:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0