Genrep

Efter en strålande lagfest och en lugn lördag var det i söndags dags för genrepet inför seriepremiären. Vi begav oss til Skutskär för att spela på gräs där och motståndet var Hagaströms SK. Ett lag vi förövrigt skickade ner i femman i den allra sista omgången förra säsongen.

Nu har HSK värvat friskt, bland annat från vår KBK-trupp, och kan nog gå en bra säsong tillmötes. En värdemätare för oss måste man säga, trots divisionsskillnaden. Spel på gräs i stället för på vår förvisso usla men ändå jämna konstgräsplan var också en nyttig erfarenhet då flera ojämna gräsplaner väntar i bortamatcherna under våren.

KBK:s startelva:
Bentzer (Parre) - Pär J, Petta Norell (Mirza), Olovsson, Wirtz (Affe) - Mange, Admir, Brännström, Jim - Basse, Robin.

Det blev en ganska jämn historia där vi dock var något bättre spelmässigt i stort sett hela matchen igenom. Haga var tunga att möta, de skickade fram många långbollar och var fysiskt starka. Men när det gällde passningsspelet och att rulla boll var det vi som var det bättre laget.

Vår vana trogen skapade vi en hel del lägen och brände dem också, som vanligt alltså... Men positivt var i alla fall att vi i den här matchen kom till mer avslut än tidigare då vi har haft en tendens att krångla till det allt för mycket när bollen varit i motståndarnas straffområde.

0-0 stod sig i paus och var väl ganska rättvist. I andra halvlek var det vi som skapade, återigen, de hetaste chanserna och efter att de hade blivit allt farligare fick vi äntligen utdelning. Basse höll sig framme på en retur på ett skott från Jim och slog in 1-0.

Över lag hade vi god koll på händelserna. En del skadeproblem tvingade oss visserligen att ändra om en del ganska tidigt i halvkeken, vilket orsakade några minuters oro i laget. Men därefter spelade vi disciplinerat, visade prov på en stark defensiv och höll emot trots att Haga stod för en ganska bra slutforcering.

Plus den här dagen i KBK för en stark defensiv, stabilt målvaktsspel från såväl Bentzer som från Parre samt för en bra inställning matchen igenom. "Petta "Norell (bilden) förtjänar också lite enskilt beröm för sin insats som mittback. 

Skönt att avsluta försäsongen med en seger och få en riktigt nyttig genomkörare inför seriepremiären. Match imorgon torsdag mot NorrHam 2 med b-laget och division 4-premiär med a-laget mot Kungsgården på fredag. Nu börjar allvaret :)

image52

. . . . .

Träning sen i måndags, sista inför seriepremiärerna. Gick åt helvete totalt för undertecknads del. Så katastrofalt usel kände jag mig. Men med lite mer eftertanke har jag insett att jag inte var så klappkass trots allt, även om det kändes så när uppspelen spreds som löv i vinden och passningarna gick fel.

Kass måndagskväll hursomhelst. Derbytorsk för MFF ju, 2-4 mot Helsingborg svider... Tur att det kommer såväl nya träningar som nya matcher.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0