En vinst, en förlust

Ni som inte gillar fotboll kan scrolla bort det här inlägget, för det blir nämligen ett renodlat fotbollsinlägg från helgens bravader. Två matcher har spelats för KBK:s del och dessutom har ju mitt kära MFF varit på besök i huvudstaden och fått med sig en poäng hem till Skåne.

För vår del stod division 5-laget Forsbacka IK för motståndet i lördags. Ett lag vi fick stryk av med b-laget i sexan två gånger om förra säsongen. Ett lite b-betonat KBK hade dock inga problem den här gången utan vi körde över dem totalt får man faktiskt säga. 2-0 i paus och 7-1 till slut säger väl egentligen det mesta. Kunde blivit ännu större siffror faktiskt, då vi vår vara trogen brände en hel del chanser. Inget ribbskott för mig den här gången, men väl en halvdan vänster över.

Gick bra för egen del på vänsterbacksplatsen över lag i 90 minuter. Skönt att känna sig delaktig och vara med mycket i spelet framåt. Fick ganska mycket boll och kom fram på kanten. Fanns med i förspelet till ett av våra mål också, riktigt vacker balja faktiskt. Sätratrion (jag - Mange - Mossberg) var de tre sista som rörde bollen innan den sistnämnde förpassade den i mål. Nöjd med det faktiskt, inte varje dag man är uppe och lyckas med en suldragning i offensivt straffområde, som sedan leder till ett mål... :) Defensivt var det lugnt för dagen, behövde inte förta mig direkt men gick bra de gånger Forsbacka försökte hota vårt försvar.

KBK-Forsbacka 7-1 (2-0)
Målen: Basse 2, Admir 2, Jim, Mange, Mossberg.

Emil - Melin, Valle, Peter N, Affe - Enes, Brännström, Admir, Jim - Basse, Mossberg.

Tuffare motstånd väntade under söndagen då vår blivande division 4-konkurrent NorrHam gästade Korsnäsvallen. För egen del innebar intåget av ytterligare några spelare som kan ses som ordinarie i startelvan en bänkplats från start. Hade dock inte förväntat mig annat då jag spelade hela i lördags.

En hyfsad inledning av oss men NorrHam kunde ändå ta ledningen med 1-0 på en frispark ganska tidigt. Spelmässigt därefter rätt så jämnt, till en början kanske lite övertag för gästerna då vi tappade för mycket boll och lät dem ta hand om andrabollarna.

Vi spelade dock upp oss och kvitterade efter ett fint anfall när Koller (bilden) sprang igenom och fick på säsongens bästa felträff hittills då skottet blev en lysande passning till Basse som kunde stöta in 1-1 i öppen kasse. Innan halvtidsvilan kunde NorrHam återigen ta ledningen efter passivt förvarsspel från vår sida, men trots underläget var det inte allt för negativ tongångar i paus. Spelmässigt såg det ganska bra ut och vi borde nog haft minst oavgjort efter 45 minuter.

image37

Koller - en talang det :)

Bänken för min del som sagt, men ett lysande inhopp på två minuter i första halvlek då Wirtz behövde ut och tejpa benskyddet. In som innermittfältare, orsakade en frispark en bit in på egen planhalva (lite tveksam...) och hann med att se NorrHam slå den till inspark innan Wirtz återigen var spelklar...

Andra halvlek fortsatte som den första. Helt okej tempo, över lag en bra match med mycket närkamper och chanser framförallt för vår del. Tyvärr fortsatte vi att missa de lägen vi skapade och jagade förgäves en kvittering. Lite för långsamma omställningar och för dåliga avslut fällde oss i den här matchen.

Med drygt 20 minuter kvar byttes jag in på "riktigt" som högerback. Gick helt okej även den här gången faktiskt. Inledde med att bli duktigt uppsnurrad, men ledde inte till någon farlig chans och därefter flöt det på bra. Kombinerade med Koller några gånger längs högerkanten och hann med några sköna (men smärtsamma på samma gång) glidtacklingar också. Det enda riktiga minuset var väl egentligen att vi släppte in 1-3 i slutminuterna, men det får man ta då vi hade gått ner på trebackslinje och chansade framåt. Shit happens...

Ganska nöjd ändå om jag ska bedöma mig själv (vilket andra gör bättre egentligen). Hann som sagt med några bra försvarsprestationer och räddade till och med ett mål när Bentzer (för övrigt riktigt duktig igår) var överspelad.

KBK-NorrHam 1-3 (1-2)
Målet: Basse.

Bentzer - Pär J (Affe), Brännström, Olovsson, Danne - Christian, Mange, Wirtz, Jim - Koller, Basse.

Sammanfattningsvis en godkänd helg. Segern i lördags var ingen riktig värdemätare men samtidigt krävs det oavsett motstånd en del för att göra sju mål framåt. Bra för självförtroendet och dessutom en stabil insats defensivt. Söndagens match förstås klart tuffare och en nyttig genomkörare. Fanns en hel del positivt att ta med trots förlusten och nu laddar vi om för en ny träningsvecka.