Klippkort, fel vänsterback och andra EM-tankar

Så var Sveriges EM-trupp presenterad. Inga skrällar direkt, väntad trupp över lag och inte så värst mycket att orda om. Dock finns det några saker som jag ändå bara måste gnälla på, även om jag var helt på det klara med att Erik Hamrén skulle göra de val som han gjorde. 
 
Twittrade ut några tankar direkt efter att truppen hade offentliggjorts:
 
 

Som MFF:are gläds jag oerhört åt att Pontus Jansson är uttagen. Han har gjort det bra i Serie A i Torino och är en framtidsman som mittback. Gott så!

Däremot skulle inte Erkan Zengin ha en chans att ta en plats med tanke på att han varken presterar i blågult eller i Turkiet. Det är helt obegripligt att man kan prestera så dåligt gång på gång på gång i landslaget och dessutom långt ifrån vara en dominerande spelare i sitt klubblag och ändå bli uttagen i landslagstruppen hela tiden. Noll logik i det. Men å andra sidan har Hamrén gjort märkliga val ett x antal gånger och någonstans blir det väl logiskt att han återigen tar ut Zengin och då följer den inslagna vägen.
 
Att Oscar Wendt däremot ställs åt sidan är bara löjligt. Hamrén menar att han tar ut de spelare som han anser är bäst, men inte ens han kan väl ha missat att Wendt varit riktigt bra i en av världens bästa ligor senaste säsongerna och numera rankas som en av Bundesligas bästa ytterbackar? Martin Olsson är inte ens i närheten. Galet! 
 
I övrigt inte så mycket att anmärka på. Sebastian Larsson kunde visserligen petats till förmån för exempelvis Sam Larsson men var nog rätt given. MFF-Lewicki har gjort det riktigt bra i landslaget och satt nog också säkert trots en faktiskt ganska tam vår i MFF. Han gör det inte dåligt på något sätt hos oss, men han dominerar inte heller på det sätt man egentligen ska kunna kräva av en allsvensk spelare som ska tas ut i landslaget. Men å andra sidan har Lewicki stått för bra insatser för Sverige tidigare och spelet i landslaget, där det mer handlar om att försvara och ligga rätt som defensiv mittfältare jämfört med MFF:s spel som kräver mer kreativitet och offensiv delaktighet, verkar passa Lewicki bättre. Däremot hade enbart hans vår i allsvenskan aldrig räckt för att ta en plats.
 
Hursomhelst kul med ett EM som närmar sig. Egentligen är allsvenskan, MFF och även till viss del Milan och internationell fotboll mer intressant än landslaget men nu när det kommer närmare börjar jag faktiskt få lite EM-feeling också. Alltid kul med stora mästerskap när de väl drar igång. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0